dilluns, 2 de febrer del 2015

JORNADA MUNDIAL CONTRA EL TRÀFIC D'ÉSSERS HUMANS

Dia 8 de febrer

I JORNADA MUNDIAL DE REFLEXIÓ, ACCIÓ I PREGÀRIA
CONTRA EL TRÀFIC D’ÉSSERS HUMANS

Nota prèvia del Delegat diocesà per a la litúrgia

El dia 8 de febrer, memòria de Santa Josefina Bakhita, la vida de la qual és admirable, el papa Francesc ha volgut que fos la I Jornada mundial de reflexió, acció i pregària per eradicar, com un dels mals més degradants de la humanitat, el tràfic de persones. És bo afegir aquestes intencions a la Pregària dels fidels i acompanyar aquesta pregària un dia d’aquesta setmana amb el dejuni. També és recomanable resar el salm 87 en l’oració privada. També se’n pot fer referència en la monició inicial de la Missa o en la predicació. S’ha escollit aquest dia perquè aquesta santa fou una esclava de color duta a Itàlia després de sofrir les vexacions més humiliants. Allí fou alliberada i professà com a religiosa.

Intencions per a la Pregària dels fidels

Avui se celebra, per voluntat del papa Francesc, la Jornada mundial de reflexió i pregària en favor de l’eradicació del tràfic d’éssers humans. Demanem, doncs, al Senyor que sigui eradicada de la humanitat aquesta pràctica i que tothom prengui consciència més viva d’aquesta manera d’actuar inhumana i es posin els mitjans per eliminar-la. PREGUEM EL SENYOR.

Preguem pels qui són víctimes del tràfic degradant de les persones, homes i dones enganyats i portats a llocs desconeguts a causa del lucre dels traficants-esclavistes i forçats amb promeses i enganys, lliurant-los a les pràctiques més vergonyants com són la prostitució, treballs forçats i comerç d’òrgans, perquè el Senyor els protegeixi amb el seu amor, els salvi i els alliberi i perquè tothom reconegui que aquesta pràctica és degradant per a la consciència humana i ens solidaritzem amb els qui són víctimes de l’explotació de les persones. PREGUEM EL SENYOR.

Per les dones, desposseïdes del nom i de la identitat, lliurades a les pràctiques més inhumanes i degradants en mans d’organitzacions criminals, perquè el Senyor les ajudi i trobin persones bones que els facin retrobar la dignitat pròpia i siguin mirades i acollides amb amor en la comunitat eclesial. PREGUEM EL SENYOR.